23 Μαΐου 2017

Amygdalea Έλαιο Ροδιού: Review

Μετά την επιτυχημένη πορεία του Αμυγδαλέλαιου Βόλου η ελληνική εταιρία Amygdalea λανσάρει ένα νέο προϊόν, το Έλαιο Ροδιού, και μπορώ πλέον να σου πω όλα, όσα θέλεις να ξέρεις για αυτό το πολύτιμο έλαιο σε αναλυτικό review



Το Έλαιο Ροδιού (Pomengranate Seed Oil) από την Amygdalea προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του καρπού Punica Granatum Linn ή αλλιώς ρόδι. Η χημική του σύσταση περιέχει πολύ σπάνια λιπαρά οξέα με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, όπως πουνικαλαγίνη (Punicic acid: σε ποσοστό 83% αντί για >65% που έχει αναγνωριστεί διεθνώς), ελλαγικό οξύ (ellagic acid), λινολενικό οξύ, γαλικό οξύ (gallic acid), τανίνες, φυτοστερόλες, φλαβονοειδή, φυτικά οιστρογόνα και βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, Ε και Κ. Είναι χαρακτηριστικό ότι περιέχει τριπλάσιο ποσοστό αντιοξειδωτικών σε σύγκριση με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι! 


Όπως και το Αμυγδαλέλαιο Βόλου (δες το σχετικό review εδώ), έτσι και το Έλαιο Ροδιού παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, χωρίς δηλαδή τη χρήση θέρμανσης ή χημικών ουσιών ή προσμίξεων κατά την παραγωγή, που διασφαλίζει ότι παραμένει αναλλοίωτη η θρεπτική αξία του τελικού προϊόντος, ενώ επιτρέπει τη γρήγορη απορρόφηση και την έλλειψη αίσθησης λιπαρότητας! Πρόκειται για ένα έλαιο με χαρακτηριστική οσμή και φυσικό χρυσοκίτρινο χρώμα, καθώς δεν υπόκειται σε ραφινάρισμα. Μάλιστα η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας σχετικά με τη φυσική μυρωδιά που προκύπτει από τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης των κουκουτσιών ροδιού είναι ότι δεν παρεμβαίνουν περαιτέρω στο υλικό αυτό, για να διατηρηθεί η απόλυτη φυσικότητά του. Το μόνο που προτείνουν είναι η χρήση κάποιου αιθέριου ελαίου, για να βελτιωθεί η μυρωδιά του. Συνεπώς είναι ένα έλαιο 100% ελληνικό, καθαρό και φυσικό, ενώ έρχεται σε γυάλινη συσκευασία σκούρου χρώματος για προστασία από το φως και σε ποσότητα των 20ml με πρακτικό δοσομετρητή για την αποφυγή σπατάλης κατά τη χρήση. Το μικρό αυτό μέγεθος δικαιολογείται από το γεγονός ότι, για να παραχθεί ένα μόλις λίτρο ελαίου, απαιτούνται 200 κιλά ροδιού, μια και χρησιμοποιούνται μόνο οι σπόροι του. 



Το Έλαιο Ροδιού Amygdalea, αν και σχετικά άγνωστο στο ελληνικό κοινό, συγκεντρώνει πλήθος πολύτιμων συστατικών και ιδιοτήτων που το καθιστούν περιζήτητο και ανταγωνίσιμο ακόμη και με τα πιο ακριβά καλλυντικά! Ειδικότερα παρουσιάζει έντονη αντιοξειδωτική, αναζωογονητική, συσφικτική και αντιγηραντική δράση αντιμετωπίζοντας ελεύθερες ρίζες και ρυτίδες και αποτρέποντας παράλληλα τον σχηματισμό νέων με την προστασία της επιδερμίδας από την πρόωρη γήρανση και τη φθορά που οφείλεται στην ηλιακή ακτινοβολία. Βοηθά στην ανάπλαση των επιδερμικών κυττάρων και στην παραγωγή και αναδόμηση κολλαγόνου διεγείροντας τα κερατινοκύτταρα, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει, λειαίνει, απολεπίζει και ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα ενισχύοντας την ελαστικότητα και την υγιή της όψη. Επίσης έχει αντισηπτικές, αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές και στυπτικές ιδιότητες, και ελέγχει την υπερβολική έκκριση σμήγματος αφήνοντας ματ υφή στην επιδερμίδα. Είναι επομένως κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος: κανονικό, ξηρό, ώριμο, ευαίσθητο ακόμη και για μικτό-λιπαρό λόγω της εξισορροπητικής του δράσης, ενώ ενδείκνυται και για νέους και εφήβους συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ακμής και στην εξάλειψη ουλών και σημαδιών. Επίσης είναι ωφέλιμο και για τα μαλλιά, καθώς διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος του τριχωτού της κεφαλής, προσφέρει βαθιά θρέψη και ενδυνάμωση, εξισορροπεί το ph της επιδερμίδας και καταπολεμά την ξηρότητα, τη θαμπή όψη αλλά και την τριχόπτωση. Επιπλέον αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ξηροδερμία ιδίως σε δύσκολα σημεία, όπως αγκώνες, γόνατα και πέλματα, αλλά και την ψωρίαση και το έκζεμα. Με άλλα λόγια πρόκειται για ένα ελιξήριο νεότητας, ένα πολύτιμο θησαυρό για κάθε επιδερμίδα και ηλικία και για κάθε σημείο του σώματος από την κορυφή ως τα νύχια! 


Το συγκεκριμένο Έλαιο ροδιού από την Amygdalea ήρθε στα χέρια μου τον περασμένο Μάρτιο στη συνάντηση 6 blogger από Θεσσαλία, για την οποία σου μίλησα εδώ και χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι από τους πρώτους που το δοκίμασαν! Αρχικά να αναφέρω ότι έχω μια σχέση λατρείας με τα ρόδια και το αγαπημένο μου χρώμα είναι το ροδί, οπότε ενθουσιάστηκα και μόνο με την ιδέα του ελαίου ροδιού! Από τότε μπήκε άμεσα σε πρόγραμμα δοκιμών, για να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι, αν τελικά ισχύουν όλα αυτά τα εκπληκτικά που διάβασα για την αποτελεσματικότητα του πολύτιμου αυτού ελαίου. Και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ισχύουν και με το παραπάνω μάλιστα! Πρόκειται λοιπόν για ένα θαυματουργό φυσικό προϊόν που προσωπικά με βοήθησε πολύ αυτήν την εποχή που η επιδερμίδα του προσώπου μου παρουσιάζει τάσεις για μικροερεθισμούς και κοκκινίλες από τη γύρη των φυτών ή την άνοδο της θερμοκρασίας. Το εφάρμοσα μόνο του ως σέρουμ σε καθαρό δέρμα πρωί ή βράδυ αλλά και μαζί με την ενυδατική κρέμα. Επίσης το χρησιμοποίησα στα μαλλιά μου -που είναι κανονικά-ξηρά και την άνοιξη εμφανίζουν ξηροδερμία- ως μάσκα πριν το λούσιμο αλλά και στις άκρες μετά το λούσιμο για προστασία από την ψαλίδα, όπως επίσης και στους αγκώνες, γύρω από τα νύχια ως θεραπεία για παρωνυχίδες και σε σημεία που κατά καιρούς εμφανίζουν ξηρότητα. Το Έλαιο ροδιού έχει παχύρρευστη, μεταξένια υφή και μόλις 1-2 σταγόνες αρκούν για όλη την επιφάνεια του προσώπου, ενώ για το σώμα ή τα μαλλιά χρειάζομαι λίγο παραπάνω ποσότητα. Απλώνεται εύκολα και απορροφάται σχετικά γρήγορα, χωρίς να αφήνει περιττή λιπαρότητα τόσο σε πρόσωπο όσο και σε σώμα. Προσωπικά δεν με ενόχλησε καθόλου η φυσική μυρωδιά του, το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα! Μου θύμισε παλιό ή πολυκαιρισμένο ελαιόλαδο. Πιθανότατα ωστόσο θα το αναμείξω και με κάποιο αιθέριο έλαιο για περισσότερους πειραματισμούς! 


Μπορείς να προμηθευτείς το Έλαιο ροδιού Amygdalea και το Αμυγδαλέλαιο Βόλου Amygdalea από βιολογικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα ή να απευθυνθείς στην εταιρία και να συμπληρώσεις τη φόρμα ενδιαφέροντοςγια να βρεις το πιο κοντινό κατάστημα στην περιοχή σου!

*PR sample. Βλέπε το disclaimer.


Και μην ξεχνάς:

Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram και Google+, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

2 σχόλια:

  1. Υπέροχο το έλαιο ροδιού. Είχα μαύρους κύκλους και τίποτα άλλο δεν με βοήθησε όσο αυτό το έλαιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια, Νίκη; Βοηθά και σε μαύρους κύκλους λοιπόν! Πολύ καλό όντως! Ευχαριστώ!

      Διαγραφή