30 Μαρτίου 2016

Macrovita: review

Βιολογικά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς υπάρχουν πολλά! Μια ελληνική εταιρία ποιοτικών φυτικών και φυσικών προϊόντων που ξεχωρίζει για τη φιλοσοφία της και συμβάλλει στη διατήρηση της μακροζωίας είναι η Macrovita. 


Η Macrovita ιδρύθηκε το 1984, από το ζεύγος Βασιλακάκη. Το όνομά της αποτελείται από το αρχαιοελληνικό πρόθεμα macro (= μεγάλη διάρκεια) και τη λατινική λέξη vita (= ζωή) και σημαίνει "μακροζωία", ενώ το ασιατικό σύμβολο "yin-yang" δηλώνει την ισορροπία σώματος και πνεύματος, και συνδυάζεται με την κερήθρα της μέλισσας, που παραπέμπει στη μελισσοθεραπεία. Με άλλα λόγια τα προϊόντα Macrovita βοηθούν τον άνθρωπο να βρει τον σωστό δρόμο που οδηγεί στην υγεία και την ομορφιά εξωτερικά και εσωτερικά. Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τις αρχές που το διέπουν! Δες περισσότερα για τη φιλοσοφία της εταιρίας εδώ.


Την Macrovita την είχα ακουστά από τα μετεφηβικά μου χρόνια, από τότε που άρχισα να αναζητώ φυσικά και βιολογικά προϊόντα, αλλά δεν είχε τύχει ποτέ πριν να δοκιμάσω κάποιο προϊόν της. Το περασμένο φθινόπωρο όμως είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω 4 προϊόντα και πλέον έχω σχηματίσει γνώμη για το καθένα από αυτά. Ας τα δούμε λοιπόν!


με λάδι ελιάς & έλαιο άργκαν

Πληροφορίες για το προϊόν: "Καθαρίζει τα μαλλιά μεταφέροντας τις πολύτιμες ενυδατικές και προστατευτικές ιδιότητες των συστατικών του και τους χαρίζει δύναμη, όγκο, ελαστικότητα και λάμψη." Περιέχει: έλαιο άργκαν, λάδι ελιάς, αλόη, μέλι και προβιταμίνη Β5 (πανθενόλη). Δεν περιέχει: παραφινέλαιο, βαζελίνη, προπυλενογλυκόλη, σιλικόνη και paraben. *bio, *allergens free, δερματολογικά ελεγμένο, 88% συστατικά φυσικής προέλευσης. Κυκλοφορεί σε deluxe συσκευασία των 100ml και 200ml και απευθύνεται σε όλους τους τύπους μαλλιών.

Η γνώμη μου: Πρόκειται για ένα διάφανο, λεπτόρρευστο σαμπουάν που κάνει πλούσιο αφρό, καθαρίζει πολύ καλά τα μαλλιά και προσφέρει απαλότητα και λάμψη, χωρίς να τα βαραίνει. Τα μαλλιά μου που είναι φυσικά σγουρά με λεπτή προς κανονική τρίχα τα διατηρεί καθαρά για τουλάχιστον 5 ημέρες. Διαθέτει πρακτικό περιστρεφόμενο πώμα για εύκολη μεταφορά του προϊόντος και έχει υπέροχο, αρρενωπό και αναζωογονητικό άρωμα, που μου θύμισε μια άλλη επώνυμη σειρά περιποίησης σώματος που χρησιμοποιούσα πριν χρόνια και λάτρευα!

 (βαθμολογία: 8/10)


Macrovita Olive & Argan Μάσκα Επανόρθωσης Μαλλιών, 200ml


με λάδι ελιάς & έλαιο άργκαν

Πληροφορίες για το προϊόν: "Ενυδατώνει, τρέφει και βοηθά στην επανόρθωση και την ενίσχυση των κατεστραμμένων μαλλιών, προστατεύοντάς τα από την ψαλίδα και προσφέροντάς τους υγιή όψη και λάμψη." Περιέχει: έλαιο άργκαν, λάδι ελιάς, δαφνέλαιο, έλαιο τζοτζόμπακόκκινο σταφύλι, ηλιέλαιο, πρωτεΐνη σιταριού, βιταμίνη PP, κερατίνη, μέλι, προβιταμίνη Β5 (πανθενόλη) και φίλτρο UV. Δεν περιέχει: παραφινέλαιο, βαζελίνη, προπυλενογλυκόλη, σιλικόνη και paraben. *bio, *allergens free, δερματολογικά ελεγμένο, 97% συστατικά φυσικής προέλευσης. Έρχεται επίσης σε deluxe συσκευασία και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών.

Η γνώμη μου: Είναι μια βουτυρώδης μάσκα μαλλιών που ενυδατώνει τα μαλλιά σε βάθος, τα ξεμπλέκει και τους χαρίζει απαλότητα και ορατή λάμψη που διαρκεί για μέρες! Τα δικά μου μαλλιά, που όπως είπα και παραπάνω, είναι φυσικά σγουρά με λεπτή προς κανονική τρίχα, η συγκεκριμένη μάσκα δεν τα βαραίνει καθόλου, παρόλο που την εφαρμόζω από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Χρειάζεται λίγη ποσότητα κάθε φορά και έχω την εντύπωση ότι η συσκευασία της δε θα αδειάσει ποτέ! Στα συν της το ότι διαθέτει εσωτερικό προστατευτικό κάλυμμα, για καλύτερη προστασία του προϊόντος, ενώ έχει το ίδιο αρρενωπό και αναζωογονητικό άρωμα, όπως και το σαμπουάν της σειράς. Μάλιστα την είχα συμπεριλάβει και στο post για τα 15 αγαπημένα του 2015

 (βαθμολογία: 9/10)




με λάδι ελιάς & αλόη

Πληροφορίες για το προϊόν: "Για όλους τους τύπους δέρματος. Απαλή κρέμα που βοηθά το δέρμα να ανακτήσει και να διατηρήσει τη φυσική υγρασία του, προλαβαίνοντας τη διαδερμική απώλεια ύδατος και ενισχύοντας την ικανότητα συγκράτησής του. Η ενυδάτωση που δημιουργεί είναι μακράς διαρκείας, ώστε το δέρμα να αποκτά μόνιμη ελαστικότητα, προϋπόθεση βασική για την καταπολέμηση της γήρανσης." Περιέχει: λάδι ελιάς, αλόη, λευκό τσάι, βιταμίνη Ε, φυσικός ενυδατικός παράγων, βουτυρόσπερμο (καριτέ), αλλαντοΐνη, προβιταμίνη Β5 (πανθενόλη) και γλυκύριζαΔεν περιέχει: παραφινέλαιο, βαζελίνη, προπυλενογλυκόλη, σιλικόνη και paraben. *bio, *allergens free, δερματολογικά ελεγμένο, 95% συστατικά φυσικής προέλευσης.

Η γνώμη μου: Είναι μια πολύ λεπτόρρευστη και ελαφριά κρέμα προσώπου με λευκό χρώμα και απορροφάται πολύ εύκολα. Αν και έχει την υφή γαλακτώματος, ενυδατώνει σε ικανοποιητικό βαθμό την επιδερμίδα, τουλάχιστον τη δική μου που είναι κανονική προς ξηρή με τάσεις ευαισθησίας. Μπορεί να αποτελέσει και βάση για το μακιγιάζ, αλλά και να φορεθεί όλες τις ώρες, απλώς την ημέρα πρέπει να συνδυαστεί και με αντηλιακή, καθώς δεν έχει δείκτη προστασίας. Έχει διακριτικό και ευχάριστο άρωμα που θυμίζει αλόη, ενώ την έχω εντάξει στην καθημερινή μου περιποίηση τον τελευταίο καιρό, γιατί εκτιμώ πολύ το ότι περιέχει αλόη, λευκό τσάι και πανθενόλη!

 (βαθμολογία: 9/10)



Πληροφορίες για το προϊόν: "Ιδιαίτερα αποτελεσματικό στον βαθύ καθαρισμό του δέρματος και στην αντιμετώπιση των δερματικών βλαβών. Συμβάλλει στην αύξηση της τριχοφυΐας, τρέφει και μακραίνει τις βλεφαρίδες, ενισχύει τα αραιά και αδύναμα φρύδια, δυναμώνει τα μαλλιά. Άριστο προϊόν και για το ντεμακιγιάζ των βλεφαρίδων." Περιέχει: καστορέλαιο, έλαιο κάρδαμου, αμυγδαλέλαιο, βιταμίνη Ε, C και F. Δεν περιέχει: παραφινέλαιο, βαζελίνη, προπυλενογλυκόλη, σιλικόνη και paraben. *bio, *allergens free, δερματολογικά ελεγμένο, 99,3% συστατικά φυσικής προέλευσης.

Η γνώμη μου: Είναι σχεδόν άοσμο, διάφανο και έχει υφή τζελ. Το χρησιμοποιώ ως εβδομαδιαία μάσκα στα μαλλιά και ως καθημερινή θεραπεία ενδυνάμωσης στις βλεφαρίδες και στα φρύδια. Ομολογώ ότι με έχει βοηθήσει πολύ και στις τρεις περιπτώσεις και το θεωρώ απαραίτητο να υπάρχει σε κάθε νεσεσέρ! 

 (βαθμολογία: 10/10)


*PR Samples

Έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα Macrovita ή κάποιο άλλο; 
Βάλτην στη ζωή σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου