31 Ιανουαρίου 2018

Βιβλιοκριτική & κλήρωση "Το αίνιγμα της κερασόπιτας": 4th Blogiversary

Το 4th Blogiversary ολοκληρώνεται με βιβλιοκριτική & κλήρωση για το βιβλίο "Το αίνιγμα της κερασόπιτας" της Βάσιας Ακαρέπη από τις Εκδόσεις Διόπτρα!


Από την πρώτη στιγμή με κέντρισε ο ομολογουμένως αινιγματικός τίτλος αυτού του μυθιστορήματος! Και θέλησα να το διαβάσω δίχως δεύτερη σκέψη! Το ξεκίνησα λοιπόν ένα βράδυ Κυριακής στο εξοχικό και μέσα σε λιγότερο από 2 μέρες έφτασα συνεπαρμένη στην τελευταία του σελίδα. Στην κυριολεξία ρουφούσα τις σελίδες κυριευμένη από την αγωνία να μάθω τι θα συμβεί παρακάτω. Είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάζω της Βάσιας Ακαρέπη και περιμένω πώς και πώς το επόμενό της!


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Δύο γυναίκες, δύο μοίρες ενωμένες 
όπως τα υλικά μιας συνταγής με γεύση γλυκόπικρη.

Μια κληρονομιά, ένα τετράδιο με συνταγές γλυκών και ένα παράδοξο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού φέρνουν την Έλλη στην Κεφαλονιά. Σκοπός της να παρασκευάσει τη γιορτινή κερασόπιτα της θείας Μάρθας πραγματοποιώντας έτσι την τελευταία επιθυμία της αινιγματικής γυναίκας που καθόρισε τη μοίρα της…
Οι τρυφερές αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία μπλέκονται με τη ζοφερή ανάμνηση μιας απόπειρας δηλητηρίασης και το μίσος που φώλιασε μέσα της.
Όμως πού τελειώνει το ψέμα και πού ξεκινά η αλήθεια; 
Στη σκιά της αδερφής της μητέρας της, η Έλλη καλείται να εκτελέσει έξι συνταγές-γρίφους και να ξεκλειδώσει ένα προς ένα τα μυστικά που στοιχειώνουν τη ζωή και πολλών άλλων. Με σύμμαχο τον Μάνο και τους φίλους που αποκτά στο νησί θα έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της, θα αναμετρηθεί με τις θολές μνήμες και θα ανασύρει από το μακρινό παρελθόν μια ιστορία που ήρθε η ώρα να βγει στο φως. 
Η ζωή της Μάρθας γίνεται ο καμβάς που κάνει τη συνταγή της κερασόπιτας να σημαίνει πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να πουν οι λέξεις...
Άραγε οι νεκροί μπορούν να ζητήσουν συγγνώμη;


Η Έλλη, μια νεαρή, απογοητευμένη από τη σχέση της με τον Δημήτρη που δεν οδηγεί πουθενά αποφασίζει να μετοικήσει στα πάτρια εδάφη της μητέρας της, στην Κεφαλονιά αναζητώντας την άκρη του νήματος γύρω από το μυστήριο που συνοδεύει μια κληρονομιά από την εκλιπούσα θεία της Μάρθα. Εκεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει άσχημες και οδυνηρές αναμνήσεις που κουβαλάει για μια ζωή, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να ξαναβρεί νόημα στη ζωή της! Η γνωριμία της με τον Μάνο, την Αγγέλα και τον Ανέστη θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη της υπόθεσης και τη διαλεύκανση του μυστηρίου που κρύβει ένα τετράδιο με έξι συνταγές, τις οποίες καλείται να εκτελέσει διαδοχικά. Κι όταν θα φτάσει στο τέλος της διαδρομής, θα έρθουν στο φως συνταρακτικές αποκαλύψεις κι όλα θα μπουν στη θέση τους, έτσι όπως ήθελε η θεία Μάρθα! 

"Το αίνιγμα της κερασόπιτας" είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο που έχει λίγο από όλα: έρωτα, μυστήριο, αναζήτηση, δράση, ανατροπή, ανθρώπινες σχέσεις... Με φόντο τις μαγευτικές τοποθεσίες της Κεφαλονιάς στήνεται μια καλογραμμένη ιστορία που κυλάει γρήγορα και απολαυστικά με παράλληλη αφήγηση στο τότε και το τώρα, και με πολλά πρόσωπα να πλαισιώνουν αριστοτεχνικά την κεντρική ηρωίδα και να φωτίζουν τη διήγηση συμβάλλοντας στην εξέλιξη της πλοκής και τη λύση του μυστηρίου. Κάθε νέα συνταγή που καλείται να εκτελέσει η Έλλη είναι και μια αφορμή, για να γνωρίσει καλύτερα κάθε έναν από τους βασικούς ήρωες του βιβλίου και να ψυχογραφήσει τον χαρακτήρα του καθενός. Κι όταν πια θα εκτελέσει και την τελευταία συνταγή κι όλα θα έχουν βγει στο φως, πλήθος συναισθημάτων θα κυριεύσουν τους ήρωες με κυριότερα τη λύτρωση, την αποδοχή, την αγάπη, την ελπίδα, τη μεγαλοψυχία, τη συγχώρεση και τη δικαίωση. Η Βάσια Ακαρέπη γράφει ένα πρωτότυπο βιβλίο που σε ταξιδεύει μέσα από ζωηρές εικόνες, νοσταλγικές μυρωδιές και γεύσεις αγαπημένων γλυκών, ενώ σου προκαλεί στο τέλος μια γλυκόπικρη αίσθηση αλλά και θαυμασμό για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης!


Σε συνεργασία λοιπόν με τις Εκδόσεις Διόπτρα προσφέρουμε ένα αντίτυπο του βιβλίου "Το αίνιγμα της κερασόπιτας" της Βάσιας Ακαρέπη! Να ευχαριστήσω θερμά τις Εκδόσεις Διόπτρα για τη δωροθεσία!

~ Για να πάρεις μέρος στο giveaway:
1. Like στις σελίδες Όμορφη μέσα έξω και Εκδόσεις Διόπτρα στο Facebook.
2. Σχόλιο στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ
προσκαλώντας φίλους που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.
3. Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις παρακάτω.

*Αν δεν έχεις Facebook, συμπλήρωσε μόνο τη φόρμα συμμετοχής!



Γενικοί όροι διαγωνισμού:
  • Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι και 7/2
  • Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και email / προφίλ Facebook. 
  • Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει σωστά όλους τους όρους, ακυρώνονται. 
  • Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών. 
  • Από την κλήρωση θα αναδειχθούν ένας τυχερός. 
  • Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί με email κι όλη η επικοινωνία μαζί του θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Θα πρέπει να κατοχυρώσει το δώρο του εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. 
  • Αν ο τυχερός κατοικεί στον νομό Αττικής, θα παραλάβει το δώρο του από το Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Διόπτρα (Στοά του βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, Tηλ. 2103300774. Ωράρια καταστήματος: Δευτέρα & Τετάρτη 9:00-15:00, Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 9:00-17:00, Σάββατο 10:00-14:00), ενώ αν κατοικεί στην επαρχία, θα του αποσταλεί δωρεάν από τις Εκδόσεις ΔιόπτραΕπαναληπτική αποστολή σε νικητές στην επαρχία γίνεται μόνο με έξοδα του νικητή.
  • Το δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη. 
  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog "Όμορφη μέσα έξω" δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού. 
  • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού. 

Καλή επιτυχία!

Χορηγοί επικοινωνίας:

Update 8/2
Τυχερή:
Simel Dimitriadi



Και μην ξεχνάς:
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram και Google+, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

9 σχόλια:

  1. Νόστιμη η κερασόπιτα;
    & η συνταγή; Είναι ευκολάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευθυμία, αρκετά νόστιμη η κερασόπιτα, αν και η συγκεκριμένη είναι κερασόπιτα - κλαφουτί κι όχι κερασόπιτα με ζύμη τάρτας. Δεν είναι δύσκολη παρασκευή. Η συνταγή είναι από εδώ: http://www.yupiii.gr/webtv/view/41626/tag/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CF%8C%CF%81%CF%80%CE%B9%CE%BF

      Διαγραφή
  2. Πάντα με επιτυχίες και χαμόγελα πολλά
    Ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ αφήνω μόνο σχόλιο για να ευχηθώ χρόνια πολλά στο blog σου και με πολλές πολλές αναρτήσεις ακόμη! Το βιβλίο είναι όντως υπέροχο και ξεχωριστό! Υπέροχες οι φωτογραφίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Κάλλη μου, για τις ευχές και τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή