11 Νοεμβρίου 2016

My bee: Review

Η ελληνική εταιρία my bee κάνει τα πρώτα της επιχειρηματικά βήματα αξιοποιώντας τον φυσικό πλούτο που προσφέρει η μέλισσα για να παράγει φυσικά προϊόντα ομορφιάς, ευεξίας και προστασίας με βάση την πρόπολη! Σεβόμενη απόλυτα το περιβάλλον και την ισορροπημένη συνύπαρξη ανθρώπου και μέλισσας οραματίστηκε να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό φυσικά και βιολογικά προϊόντα που φέρουν τη σφραγίδα της ελληνικής φύσης! Σήμερα λοιπόν θα μάθεις τα πάντα για αυτήν στο review που ακολουθεί. 


Όπως μαρτυρά το όνομά της, βασική πηγή έμπνευσης για την my bee είναι η μέλισσα και τα παράγωγα προϊόντα της, κυρίως η πρόπολη και το μέλι. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις ήδη, η πρόπολη είναι μια κολλώδης ουσία που παράγουν οι μέλισσες για την απολύμανση, αποστείρωση και στεγανοποίηση της κυψέλης, ώστε να καλυφθούν τυχόν ρωγμές. Ειδικότερα η λέξη πρόπολη προέρχεται από την αρχαιοελληνική πρό-πολις, δηλαδή προ της πόλεως. Οι πολύτιμες ιδιότητες της πρόπολης ήταν γνωστές από την αρχαιότητα και πρώτος ο Ιπποκράτης τη συνιστούσε ως θεραπεία σε πολλές παθήσεις και πληγές, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιακές, αντιισταμινικές, αντι-ικές, ανοσοποιητικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές της είναι μόνο οι κυριότερες ερευνητικά τεκμηριωμένες! 

Η οικογενειακή παράδοση στη μελισσοκομία και η αγάπη για τη φύση και τη μέλισσα συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση της my bee! Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με πλούσιο οικοσύστημα και ιδανική χλωρίδα, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας στη Λίμνη Πλαστήρα, η μέλισσα παράγει άριστης ποιότητας μέλι και πρόπολη θέτοντας κατ' επέκταση τις βάσεις για τη δημιουργία αγνών και ποιοτικών καλλυντικών! Επιπλέον οι πρώτες ύλες οργανικής καλλιέργειας, η κατάλληλη τεχνογνωσία και η εφαρμογή διεθνών και εθνικών συστημάτων ελέγχου διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα των προϊόντων, ενώ γίνεται χρήση ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών και μελανιών νερού! Υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό; 


Αν με διαβάζεις, γνωρίζεις την αγάπη μου για τα φυσικά καλλυντικά! Το περασμένο καλοκαίρι δοκίμασα τέσσερα προϊόντα της my bee και πλέον μπορώ να σου πω τη γνώμη μου για το καθένα από αυτά! Επίτρεψέ μου λοιπόν να σου τα συστήσω!


Το Σαπούνι με πρόπολη & μέλι (100g) είναι κατάλληλο για πρόσωπο και σώμα. Η πρόπολη συμβάλλει στη φυσική ανανέωση όλων των τύπων επιδερμίδας και επιπλέον καταπολεμά τα βακτηρίδια που προκαλούν σπυράκια και ατέλειες σε λιπαρές επιδερμίδες, ενώ το μέλι ενυδατώνει και απαλύνει προσφέροντας υγιή όψη και λάμψη σε κάθε τύπο δέρματος. Το σαπούνι κάνει αρκετό αφρό, καθαρίζει ικανοποιητικά την επιδερμίδα, χωρίς να την ξηραίνει, και απομακρύνει τη λιπαρότητα, ενώ έχει πολύ διακριτικό άρωμα. 


Η Κρέμα προσώπου με πρόπολη (50ml) είναι κατάλληλη για κανονικές επιδερμίδες και μπορεί να φορεθεί πρωί-βραδύ ως κρέμα 24ώρου αλλά και ως βάση μακιγιάζ, και έχει δέκτη προστασίας 15. Περιέχει πρόπολη και πολύτιμα φυτικά έλαια και συστατικά, όπως βούτυρο καριτέ, ελαιόλαδο, κερί μέλισσας, βούτυρο κακάο, πανθενόλη, έλαιο ηλίανθου, έλαιο τριαντάφυλλου και μέλι, που ενυδατώνουν, θρέφουν και αναπλάθουν το δέρμα, ενώ παράλληλα το συσφίγγουν και το προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες. Έχει ελαφριά υφή, χρειάζεται λίγη ποσότητα κάθε φορά και απορροφάται άμεσα, ενυδατώνοντας το δέρμα. Τη χρησιμοποίησα τους θερινούς μήνες και δεν βάρυνε καθόλου την κανονική/μικτή επιδερμίδα του προσώπου μου, οπότε θα τη συνιστούσα και για πιο λιπαρές επιδερμίδες, καθώς η πρόπολη βοηθά πολύ στην αντιμετώπιση της λιπαρότητας! Εκτίμησα πολύ το ότι είναι σχεδόν άοσμη, καθώς τα προϊόντα που προορίζονται για το πρόσωπο δε θέλω να έχουν έντονο άρωμα!


Η Κρέμα περιποίησης χεριών με πρόπολη (50ml) συμβάλλει στην ενυδάτωση και ανάπλαση της επιδερμίδας και είναι ιδανική για σκασμένα και ταλαιπωρημένα χέρια. Τα δραστικά συστατικά της -βούτυρο καριτέ, ελαιόλαδο, κερί μέλισσας, βούτυρο κακάο, πανθενόλη, έλαιο ηλίανθου, έλαιο τριαντάφυλλου και μέλι- σε συνδυασμό με την υψηλής ποιότητας πρόπολη προστατεύουν το δέρμα από ερεθισμούς και διατηρούν τη φυσική του υγρασία. Λένε πως τα χέρια μαρτυρούν την ηλικία μιας γυναίκας και η αλήθεια είναι ότι ένα θέμα με την περιποίηση των χεριών μου το έχω. Σε κάθε σημείο του σπιτιού μου, όπως και σε κάθε τσάντα μου, θα βρεις και από μία τουλάχιστον κρέμα χεριών! Η συγκεκριμένη με συντρόφευσε στις διακοπές μου και πρόσφερε καθημερινά τις πολύτιμες ιδιότητές της στα χέρια μου. Είναι συμπυκνωμένη, αλλά χρειάζεται μικρή ποσότητα, απορροφάται μετά από λίγη ώρα, χωρίς να κολλάει ή να λαδώνει, ενώ ενυδατώνει και απαλύνει την επιδερμίδα των χεριών στη στιγμή προσφέροντας μια υγιή λάμψη. Στα συν της το διακριτικό, ανεπαίσθητο άρωμα, κάτι που εκτιμώ πολύ σε μια κρέμα χεριών!


Το Lip care με πρόπολη (4,8g) ενδείκνυται για περιποίηση και προστασία των χελιών από καιρικές συνθήκες, όπως ζέστη, κρύο, ξηρός  αέρας, αλλά και για οποιαδήποτε στιγμή. Περιέχει ελαιόλαδο, κερί μέλισσας, μέλι, έλαιο τριαντάφυλλου και πρόπολη. Ενυδατώνει τα ξηρά και σκασμένα χείλη, χωρίς να κολλάει ή να λαδώνει, ενώ δε γυαλίζει, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα και από άντρες. Σε αντίθεση με τα άλλα τρία προϊόντα που είναι σχεδόν άοσμα, το συγκεκριμένο έχει άρωμα και γεύση τριαντάφυλλου και κεριού!


Τα προϊόντα my bee διατίθενται σε όλο και περισσότερα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, σε ορισμένα καταστήματα Hondos Center, αλλά και σε καταστήματα του εξωτερικού! Βρες το πιο κοντινό σε σένα εδώ. Μάλιστα αυτές τις μέρες διεξάγονται ενημερωτικές εκδηλώσεις για γνωριμία με τα προϊόντα και τις πολύτιμες ιδιότητες της πρόπολης! Μπορείς να δεις το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ!


Βάλε την πρόπολη στη ζωή σου! 

2 σχόλια:

  1. Φαίνονται πολύ λαχταριστά τα προιόντα! Και επειδή η οικογένειά μου ασχολείται με τη μελισσοκομία, έχω ιδιαίτερη αγάπη σε ότι περιέχει μέλι ή παράγωγα της μέλισσας :) xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα, Λίλα μου, ξέρεις από πρώτο χέρι πόσο πολύτιμα είναι όσα προσφέρει η μέλισσα! Ευχαριστώ!

      Διαγραφή