12 Νοεμβρίου 2016

Κέρδισε το βιβλίο "Όταν θα δεις τη θάλασσα" του Στέφανου Δάνδολου

Το φετινό φθινόπωρο είναι ιδιαιτέρως παραγωγικό για τις Εκδόσεις Ψυχογιός αποδεικνύοντας ότι το καλό βιβλίο συνεχίζει παρά την κρίση να κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στα ενδιαφέροντα των περισσοτέρων! Ένα από τα -ομολογουμένως πολλά- βιβλία που ξεχώρισα είναι το "Όταν θα δεις τη θάλασσα" του Στέφανου Δάνδολουτο τρέιλερ του οποίου με γοήτευσε από την πρώτη στιγμή! Μάλιστα για τις ανάγκες του promo του βιβλίου γράφτηκε μουσικό κομμάτι και επιστρατεύτηκαν καλλιτέχνες και ηθοποιοί!



Κι ενώ κάθε εποχή ενδείκνυται για διάβασμα βιβλίων διαφόρων ειδών, συνήθως το φθινόπωρο επιλέγω αισθηματικά ή ιστορικά μυθιστορήματα. Λίγο η πτώση της θερμοκρασίας που μεταφράζεται με χουχούλιασμα στον καναπέ με μια απαλή κουβέρτα και ένα φλυτζάνι ζεστή σοκολάτα, λίγο η φθινοπωρινή μελαγχολία σε συνδυασμό με τις οικιακές εργασίες που είθισται να γίνονται τέτοια εποχή, με ωθούν να βρίσκω καταφύγιο σε ιστορίες που θα με ταξιδέψουν και θα με ξεκουράσουν!  Το "Όταν θα δεις τη θάλασσα" ανήκει ακριβώς σε αυτό το είδος!



Λίγα λόγια για το βιβλίο*

Είναι ο έρωτας μια ψυχή εγκλωβισμένη σε δυο κορμιά; Και πόσο εύκολο είναι να εξεγερθείς ενάντια στη μοίρα που έχει ήδη οριστεί για σένα; 
Αθήνα, 1886. Η ζωή της Μαργαρίτας βυθίζεται μέσα σε έναν γάμο που μοιάζει με αργό θάνατο. Ώσπου ερωτεύεται παράφορα έναν άντρα που νόμιζε ότι υπήρχε μόνο στα παραμύθια. Και όλος ο κόσμος της γίνεται μια μάχη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. 
Αυτή είναι η ιστορία μιας γυναίκας που παρασύρθηκε στη δίνη του πάθους, διεκδικώντας ένα διαφορετικό πεπρωμένο από κείνο που της είχαν σχεδιάσει.
Είναι η ιστορία των δύο αντρών που την αγάπησαν. Του ισχυρού συζύγου της, που ήρθε στην Ελλάδα έχοντας καταστρώσει ένα σχέδιο προς όφελος των ξένων δανειστών. Και του μαγικού εραστή της, που ανέλαβε να σχεδιάσει τη σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου, ένα από τα μεγάλα έργα του Τρικούπη.
Είναι επίσης πολλές μικρές ιστορίες που ιχνηλατούν τη γέννηση του γυναικείου κινήματος στην Αθήνα, τις πολιτικές αναταράξεις, τον ρόλο της εύπορης τάξης στο πεπρωμένο της φτωχολογιάς, και τα βήματα μιας Ελλάδας που προσδοκά ένα καλύτερο αύριο.
Και, τέλος, είναι μια ιστορία σαγήνης και μυστηρίου σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι, χρόνια αργότερα, λίγο μετά τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν όλα έχουν κριθεί, ή σχεδόν όλα…
Ένα σαρωτικό μυθιστόρημα για τον έρωτα και την ελπίδα. Μια επική τοιχογραφία για τη μεγαλύτερη επανάσταση της ψυχής, που δεν είναι άλλη από την επιμονή στα θαύματα.

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ γεννήθηκε το 1970 και εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1996 με το μυθιστόρημα Υπνοβάτες του Σεπτέμβρη. Για το σύνολο του πεζογραφικού του έργου τιμήθηκε το 2009 με το Βραβείο Μπότση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το 2004 χαρακτηρίστηκε από τον Παύλο Μάτεσι ο σημαντικότερος Έλληνας συγγραφέας της γενιάς του. Έχει γράψει δέκα βιβλία, μεταξύ των οποίων τα μυθιστορήματα Ο Τελευταίος Κύκνος και Νέρων – Εγώ, ένας θεός, που κυκλοφόρησε με επιτυχία και στην Ιταλία. Το προηγούμενο μυθιστόρημά του στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, μεταφράστηκε στα τουρκικά. Το 2008 συμπεριλήφθηκε, ως εκπρόσωπος της χώρας μας, στην Παγκόσμια Ανθολογία Νέων Συγγραφέων με αφορμή το Young Writers World Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα. Το ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ είναι το ένατο μυθιστόρημά του.
*Πηγή: Εκδόσεις Ψυχογιός. Απόσπασμα του βιβλίου εδώ


Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός προσφέρουμε ένα αντίτυπο του βιβλίου "Όταν θα δεις τη θάλασσα" του Στέφανου Δάνδολου! Να ευχαριστήσω θερμά τις Εκδόσεις Ψυχογιός, που προσφέρουν το δώρο!


Για να πάρεις μέρος στο giveaway:

Υποχρεωτικοί όροι
1. Δείξε την αγάπη σου με δημόσιο like στις σελίδες
Εκδόσεις Ψυχογιός και Όμορφη μέσα έξω στο Facebook.
(Δες εδώ πώς θα κάνεις το like σου δημοσίως ορατό!)

2. Δημόσια κοινοποίηση (αυστηρά μόνο μία φορά) στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ.

3. Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις παρακάτω.

*Αν δεν έχεις λογαριασμό στο facebook, συμπλήρωσε μόνο τη φόρμα συμμετοχής!

Προαιρετικοί όροι για επιπλέον συμμετοχές
Ακολούθησέ με στο Google+
και στο Instagram.



Γενικοί όροι διαγωνισμού:
  • Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι τις 18/11 και η κλήρωση θα γίνει μέσω του miniwebtool.com.  
  • Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί με email και θα πρέπει να κατοχυρώσει το δώρο του εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. Το email ζητείται αποκλειστικά και μόνο για λόγους επικοινωνίας με τον νικητή και σε καμία περίπτωση δεν κοινοποιείται σε τρίτους!
  • Αν ο τυχερός είναι κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβει το δώρο του από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ψυχογιός (Εμμ. Μπενάκη 13-15, Αθήνα), ενώ αν είναι από την περιφέρεια, θα του αποσταλεί δωρεάν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός
  • Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών. 
  • Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει σωστά όλους τους υποχρεωτικούς όρους ακυρώνονται, ενώ τα σχόλια στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook δεν προσμετρώνται ως συμμετοχή.
  • Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και email / προφίλ Facebook. 
  • Το δώρο είναι προσωπικό, αμεταβίβαστο και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη. 
  • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
  • Καλή επιτυχία
    Update 21/11: 
    Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό ήταν 311 και η τυχερή που κερδίζει το βιβλίο "Όταν θα δεις τη θάλασσα" του Στέφανου Δάνδολου από τις Εκδόσεις Ψυχογιός είναι η φωτεινη καραχαλιου! Συγχαρητήρια κι εύχομαι να είναι καλοδιάβαστο! Η τυχερή θα ειδοποιηθεί με email και θα πρέπει να κατοχυρώσει το δώρο της εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί! Επιστρέφω με νέο διαγωνισμό! 

8 σχόλια:

  1. Βιβλίο το καλύτερο δώρο.
    Ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο,θα ήθελα πολύ να το διαβάσω!Ευχαριστούμε πολύ για την δυνατότητα που μας δίνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θελω πολυ να το διαβασ
    Μου εχει τραβηξη το ενδιαφερο
    Υπεροχο εξωφυλλ
    Ευχαριστω για την ευκαιρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή