24 Ιουλίου 2015

Review: Steamcream


Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που ορίζουν τις δικές σου συντεταγμένες. Βλέπεις η Ελλάδα διαθέτει άπειρες φυσικές ομορφιές που θέλεις διακαώς να τις εξερευνήσεις όλες. Κι όχι άδικα! Είτε λοιπόν ετοιμάζεις τη βαλίτσα των καλοκαιρινών σου διακοπών είτε σχεδιάζεις μια διήμερη απόδραση, το μόνο σίγουρο είναι πώς πάλι θα καταλήξεις να πάρεις μαζί σου περισσότερα καλλυντικά παρά ρούχα! Και αυτό γιατί θέλεις να είσαι πλήρως εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα προϊόντα που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε κάθε περίσταση! Όμως η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, τα ατέλειωτα παιχνίδια στην αμμουδιά αλλά και η υπερβολική εφίδρωση ταλαιπωρούν την επιδερμίδα σου και απαιτείται υψηλότερη ανάγκη για ενυδάτωση. Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα ότι μπορείς να επενδύσεις σε ένα πολυχρηστικό προϊόν ενυδάτωσης και λάμψης για πρόσωπο, σώμα και χέρια και να εξοικονομήσεις χώρο στο νεσεσέρ σου; 


Μιλάω φυσικά για την Steamcream, την πιο αγαπημένη κρέμα των απανταχού celebrity και κορυφαίων make up artist αλλά και των beauty bloggers ανά τον κόσμο! Έρχεται από την Αγγλία και την Ιαπωνία, όπου παρασκευάζεται καθημερινά με φυσικό τρόπο με τη μέθοδο του ατμού, στον οποίο οφείλει και το όνομά της (steam = ατμός), ενώ δίνεται μεγάλη σημασία στο σεβασμό στο περιβάλλον και τη φύση! Ο τρόπος παρασκευής της έχει ως αποτέλεσμα μια λεπτή υφή που απορροφάται πιο εύκολα από την επιδερμίδα, ενώ είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και όλους τους τύπους δέρματος συμπεριλαμβανομένου και του ευαίσθητου! Αποτελείται από αγνά και φρέσκα φυσικά συστατικά, όπως βρώμη, πορτοκάλι, αμύγδαλο, βούτυρο κακάο, jojoba, λεβάντα, μπλε χαμομήλι, τριαντάφυλλο, νέρολι και νερατζιά (δες περισσότερα εδώ) που προσφέρουν απλόχερα τις ευεργετικές τους ιδιότητες, ενώ για τη σωστή συντήρηση του προϊόντος περιέχονται και μερικά μη φυσικά συστατικά (propylparaben & methylparaben) σε λιγότερο από το μισό του μέγιστου επιτρεπόμενου επιπέδου (δες περισσότερα εδώ). 


Η μαγική αυτή κρέμα είναι εγκεκριμένη από την κοινότητα των vegan, είναι cruelty free, ενώ έχει αποσπάσει και δύο βραβεία ομορφιάς! Το πιο ελκυστικό της όμως στοιχείο είναι οι υπέροχες συλλεκτικές μεταλλικές συσκευασίες (75ml), που σε δελεάζουν να θέλεις να τις αποκτήσεις όλες και να κρύψεις στο εσωτερικό τους μικρούς θησαυρούς, μόλις αδειάσουν!

Πηγή / Source

Την Steamcream μπορείς να την προμηθευτείς μέσα από τα e-shop των συνδρομητικών κουτιών ομορφιάς Beautytestbox, Cherrybox και Glowbox, από το ελληνικό e-shop andele.gr, το ηλεκτρονικό φαρμακείο mypharmacity.gr και φυσικά το e-shop της εταιρίας.


Τη συγκεκριμένη κρέμα την ανακάλυψα ένα χρόνο πριν μέσα από το Beautytestbox και την είχα για καιρό στη wishlist μου, ώσπου τελικά ήρθε στα χέρια μου ως δώρο μέσα από το επετειακό giveaway της πολυτάλαντης φίλης Crazy Jazzy! Ειλικρινά δε θα μπορούσα παρά να επιλέξω τη συσκευασία ARLES με τα ηλιοτρόπια τύπου Van Gogh, λόγω της ανυπέρβλητης αγάπης που τους έχω και σου έχω ξαναμιλήσει εδώ κι εδώ


Και μετά από αρκετές δοκιμές μπορώ πλέον να εκφέρω άποψη για αυτό το διάσημο beauty item! Καταρχάς έχει πολύ ευχάριστο άρωμα που παραπέμπει σε παιδικό προϊόν περιποίησης, ενδεχομένως επειδή υπερισχύει η μυρωδιά της λεβάντας! Αν και μετά την εφαρμογή στο δέρμα το άρωμα δεν παραμένει για πολλή ώρα, αλλά προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό. Το αντίθετο μάλιστα, μια και δεν μου αρέσει τα προϊόντα περιποίησης προσώπου να έχουν έντονο άρωμα. Όσον αφορά την ενυδάτωση που προσφέρει είναι πολύ ικανοποιητική τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα και τα χέρια. Τυγχάνει να έχω επιδερμίδα (προσώπου και σώματος) κανονική με τάσεις ευαισθησίας και η Steamcream μού ταίριαξε πολύ καλά! Έχει λεπτόρευστη υφή, απλώνεται πανεύκολα και απορροφάται σχετικά γρήγορα χωρίς να αφήνει περιττή λιπαρότητα. Κάνει την επιδερμίδα μου πολύ απαλή και της δίνει μια φυσική λάμψη που διατηρείται σχεδόν για όλη τη μέρα! Χρειάζεσαι λίγη ποσότητα κρέμας κάθε φορά και με τον τρόπο αυτό κάνεις απόσβεση κόστους. Την βρίσκεις περίπου στα 16-19,50€ ανάλογα από που θα την παραγγείλεις. Μάλιστα αυτές τις μέρες υπάρχει μία προσφορά στο Cherrybox στα 13,60€! Βέβαια την κρέμα αυτή μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και για πολλές άλλες χρήσεις, όπως μάσκα προσώπου, scrub προσώπου και σώματος, ντεμακιγιάζ, ακόμη και styling μαλλιών σε μεμονωμένες τούφες (δες περισσότερες ιδέες στην ανάρτηση της φίλης Crazy Jazzy)!



Εσύ την έχεις δοκιμάσει;

Τώρα ξέρεις ποια κρέμα θα πάρεις μαζί σου αυτό το καλοκαίρι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου