6 Οκτωβρίου 2014

Back to school beauty #4

Πηγή / Source

Τέταρτο Μάθημα

Στο προηγούμενο μάθημα είχαμε δει τον εβδομαδιαίο καθαρισμό προσώπου και συγκεκριμένα την απολέπιση (peeling). Σήμερα θα μιλήσουμε για τις μάσκες καθαρισμού, που αποτελούν κι αυτές μέρος της περιποίησης που προσφέρουμε στην επιδερμίδα του προσώπου μας σε εβδομαδιαία βάση.

Οι μάσκες καθαρισμού, όπως και η απολέπιση, αποσκοπούν στο να καθαρίσουν τους πόρους και τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας του προσώπου αφαιρώντας τα μαύρα στίγματα, τους ρύπους, τη λιπαρότητα και τα υπολείμματα από τις κρέμες και το μακιγιάζ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο μεγαλώνουμε, η ανάγκη για απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αυξάνεται, καθώς η φυσική διαδικασία αφαίρεσης τους μειώνεται σταδιακά.


Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας επιλέγουμε την κατάλληλη για εμάς μάσκα καθαρισμού. Υπάρχει πλήθος επιλογών στην αγορά για κάθε τύπο και budget, αλλά αν θέλετε να βάλετε στο πρόσωπό σας μια χειροποίητη μάσκα φτιαγμένη με αγνά υλικά που όλες λίγο πολύ έχουμε στην κουζίνα μας δείτε παρακάτω!


Μάσκα καθαρισμού για όλους τους τύπους επιδερμίδας:
  • Αναμειγνύουμε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη βρώμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και το στόμα και την αφήνουμε να δράσει για 10-15'. Την αφαιρούμε με μια βρεγμένη πετσέτα και ξεπλενόμαστε πολύ καλά με χλιαρό προς κρύο νερό. Το γιαούρτι θρέφει και συσφίγγει την αφυδατωμένη επιδερμίδα, το μέλι παρέχει αντιοξειδωτική προστασία, ενώ η βρώμη ενυδατώνει και προστατεύει την επιδερμίδα!

Μάσκα καθαρισμού για ξηρή επιδερμίδα:
  • Αναμειγνύουμε 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο αβοκάντο, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 50 ml φυσικό χυμό πορτοκαλιού και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού μέχρι να γίνουν μια πλούσια πάστα. Απλώνουμε ένα παχύ στρώμα μάσκας στο πρόσωπο και στο λαιμό αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και το στόμα και την αφήνουμε να δράσει για 20'. Την αφαιρούμε με μια βρεγμένη πετσέτα και ξεπλενόμαστε πολύ καλά με χλιαρό προς κρύο νερό. Το αβοκάντο θρέφει και καταπραΰνει την ξηρή επιδερμίδα, το μέλι παρέχει αντιοξειδωτική προστασία, ο χυμός πορτοκαλιού καταπραΰνει και προσφέρει λάμψη ενισχύοντας παράλληλα την άμυνα της επιδερμίδας απέναντι  στη μόλυνση της ατμόσφαιρας, ενώ το αιθέριο έλαιο χαμομηλιού ανακουφίζει και ηρεμεί την επιδερμίδα!

Μάσκα καθαρισμού για ευαίσθητη επιδερμίδα:
  • Χρειαζόμαστε: 1 μήλο ξεφλουδισμένο, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και τοποθετούμε το μίγμα για 10' στο ψυγείο. Στη συνέχεια απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και το στόμα και την αφήνουμε να δράσει για 20-30'. Την αφαιρούμε με μια βρεγμένη πετσέτα και ξεπλενόμαστε πολύ καλά με χλιαρό προς κρύο νερό. Το μήλο έχει ενυδατικές ιδιότητες, το μέλι επουλώνει την επιδερμίδα και παρέχει αντιοξειδωτική προστασία, ενώ το φασκόμηλο καθαρίζει αποτελεσματικά και απαλά χωρίς να προσβάλει το ph της επιδερμίδας!

Μάσκα καθαρισμού για λιπαρή επιδερμίδα:
  • Αναμειγνύουμε μισό κουταλάκι του γλυκού πράσινη άργιλο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό αγγουριού, 1 ασπράδι αυγού και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και το στόμα και την αφήνουμε να δράσει για 20'. Την αφαιρούμε με μια βρεγμένη πετσέτα και ξεπλενόμαστε πολύ καλά με χλιαρό προς κρύο νερό. Το αγγούρι έχει επουλωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, το ασπράδι αυγού περιέχει πρωτεΐνες, που συμβάλλουν στην ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας, ενώ ο συνδυασμός αγγουριού, λεμονιού και πράσινης αργίλου καθαρίζει σε βάθος του πόρους, αφαιρεί τα μαύρα στίγματα και την περίσσεια λιπαρότητα. Καλό είναι να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη μάσκα το βράδυ, καθώς το λεμόνι είναι φωτοευαισθητοποιός ουσία και δεν πρέπει να εκθέσουμε την επιδερμίδα μας αμέσως στον ήλιο!

Μάσκα καθαρισμού για μεικτή επιδερμίδα:
  • Χρειαζόμαστε: 6 φρέσκα ροδοπέταλα, 2 κουταλιές του γλυκού ροδόνερο, 1 κουταλιά του γλυκού γιαούρτι και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Μουσκεύουμε τα ροδοπέταλα με νερό και τα λιώνουμε σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το ροδόνερο, το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και το στόμα και την αφήνουμε να δράσει για 10'. Την αφαιρούμε με μια βρεγμένη πετσέτα και ξεπλενόμαστε πολύ καλά με χλιαρό προς κρύο νερό. Τα ροδοπέταλα και το ροδόνερο εξισορροπούν τις ξηρές και λιπαρές περιοχές της επιδερμίδας, το γιαούρτι θρέφει και συσφίγγει την αφυδατωμένη επιδερμίδα και το μέλι παρέχει αντιοξειδωτική προστασία!

Ελπίζω να σας άρεσαν οι σπιτικές μάσκες καθαρισμού! Στο επόμενο μάθημα θα συνεχίσουμε με την τόνωση και την ενυδάτωση της επιδερμίδας! Μέχρι τότε σας θέλω καλά διαβασμένες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου